Ontwikkeling escapespel Kinderboekenweek 2020

30-09-2020

Het ontwikkelen van spelen voor de kinderboekenweek is in de loop der jaren een specialisme van De Regelaardij geworden. Hoe ingewikkelder de vraag, hoe meer uitdaging, dus... voor de gehele klas tegelijkertijd, op roulerende locaties, spanning, maar ook actie, escape-onderdelen met het thema geschiedenis als opdracht van samenwerkende bibliotheken.

Dan doen we het toch allemaal in 1? 

Er gaat altijd een behoorlijke tijd zitten in: onderzoek, lezen, musea bezoeken (het moet natuurlijk wel kloppen), interviews en ideeen ontwikkelen. Prototypes afschieten, verhaallijnen aanpassen en geluidopnames aan vooraf om tot de bouwfase te komen. Met heel veel trots hebben we uiteindelijk een prachtig spel neergezet, dat tot in de puntjes klopt.

Gedurende die tien dagen van de Kinderboekenweek 2020, draaien we met meerdere spelleiders in Kop van Overijssel en Zwartewaterland, terwijl er in de Stadkamers van Zwolle vier spelen zelfstandig gedraaid worden. Een bomvolle agenda voor bibliotheken en De Regelaardij. Overal klinken overwinningskreten, zien we rode wangen en klassen die aan het schrijven slaan. De verhalen en leesbevordering aanwakkeren is meer dan gelukt. Wat waren ze bij CBS Het Anker blij toen ze hoorden dat zij de eerste prijs hadden gewonnen door de snelste tijd neer te zetten, met het meest originele verhaal. Proficiat!

De Regelaardij
helpt u graag op weg!


Wat u ook zoekt op evenementengebied,
u hoeft niet verder te zoeken...

AL GEREGELD